liefdesverdriet zuigt. De zeurende en bonkende pijn in je hart gaat maar niet weg. Er zit een gat dat door niets en niemand anders kan worden opgevuld. Je zit in een zware periode maar met deze tips krabbel je er weer uit.

 

1. Besluit wat aan je liefdesverdriet te doen

Mensen zijn gekke wezens. Soms willen ze iets maar toch ook niet. Ze willen afvallen maar ook cupcakes eten. Breed worden maar niet sporten. Zo ook met liefdesverdriet. We willen er wel vanaf. Maar toch willen we ook vasthouden. Vaak is het zo dat we aan de pijn willen blijven vasthouden omdat dit ons iets oplevert. Bijvoorbeeld de hoop dat het ooit nog goedkomt. Of een stukje identiteit.

 

2. Verwacht niet teveel of te snel

Liefdesverdriet verwerken kost nu eenmaal tijd. Aanvaard dat. Vergelijk jezelf ook niet met anderen. Iedereen heeft zijn eigen weg en proces, zijn eigen lessen te leren. Veel mensen verwerken hun liefdesverdriet door in een nieuwe relatie te springen. Daar is nu niet het juiste moment voor. Ga door je emoties heen en geef jezelf de tijd die je nodig hebt.

 

3. Verwen jezelf

Doe alsof je je eigen beste vriend of vriendin bent. Verwen jezelf en vertroetel jezelf. Doe dingen die je leuk vindt om je af te leiden en weer lol in het leven te hebben. Ga uit met vrienden, trakteer jezelf op een etentje of laat je masseren. Doe waar jij je beter door voelt.