Plinten werken vloeren mooi af en beschermen het laagste gedeelte van wanden bij activiteiten als stofzuigen en dweilen. Plinten geven ieder interieur een exclusieve uitstraling en passen bij de stijl van de verdere inrichting.

 

Plinten van diverse materialen

 

Iedere vloer en wand verdient een plint als afwerking. Uiteraard hou je bij een houten- en/of laminaatvloer rekening met de naad die er is tussen de wand en de vloer. Kies altijd voor een plint met een goede afmeting en uit de volgende materialen:

 

  • Plakplint: afgewerkte plinten met verschillende decors. Aan de achterzijde een handige plakstrip.
  • MDF plint: samengeperste houtvezels die worden gewonnen uit afvalhout. MDF plinten zijn een betaalbaar alternatief voor plinten gemaakt van hout.
  • Fineer plint: het MDF materiaal wordt van een laag geprinte folie, aluminium of hout voorzien. Bijna niets is onmogelijk met een fineer plint en bovendien zijn ze doorgaans goedkoper dan massief hout. Fineer plinten zijn sterk, stabiel en niet aan verkleuring onderhavig.
  • Houten plint: duurder dan MDF plinten en verkrijgbaar in uiteenlopende houtsoorten waaronder eiken, grenen, meranti en hardhout. Het is mogelijk om kant-en-klaar afgewerkte plinten te bestellen of om te kiezen voor onbehandeld hout dat je verder zelf kunt schaven en/of lakken.
  • Metaal plint: in een modern, strak afgewerkt interieur kan een metaal plint goed ogen. Bij een giet- of tegelvloer geven ze net dát bijzondere tintje. RVS materiaal is goed te onderhouden en bovendien bijzonder hygiënisch.
  • Kunststof plint: plinten die in een oneindig aantal kleuren leverbaar zijn worden gemaakt van PVC. Ze zijn stoot- en krasvast maar ook brandwerend en eenvoudig te monteren. Ideaal voor in bijvoorbeeld de kinderkamer of als je een ruimte hebt waar hygiëne een grote rol speelt.

 

interior-1026447_960_720