Energetische therapie of ook wel paranormale geneeswijze genoemd, is een eeuwenoude geneeswijze wat overal ter wereld voorkomt. Tegenwoordig bestaan er zelfs diverse opleidingen voor energetische therapie.

Een energetische therapeut ziet het lichaam en geest als een één energetische eenheid. Dit wil zeggen, een mens heeft levensenergie of kosmische energie. De therapeut is in staat op m deze energie over te dragen op de cliënt om zo diverse klachten te verhelpen. Deze stof leer je allemaal bij een energetische therapie opleiding.

 

Dit kan door middel van prikkelingen bij de cliënt zelf, zodat deze een zogenoemd zelf genezende vermogen krijgt. Een mens heeft een tastbaar lichaam een persoonlijk energieveld, ook wel de aura genoemd. De aura heeft emotioneel, mentaal en een spirituele laag. Het tastbaar lichaam en aura hebben contact met elkaar, waarbij er door een energetische manier een koppeling tussen is.

 

Energetische therapie heeft dus invloed op zowel de geestelijke toestand als wel de lichamelijke functies. Ziekte is bijvoorbeeld een gebrek aan doorstroming van deze energetische energie.

Een energetisch therapeut kan dus blokkades in het energie systeem waarnemen en deze ook wegnemen. Hierdoor is de cliënt ook bewust van zijn eigenlijk talenten en kunnen en staat zo dus ook sterker in zijn eigen schoenen. De meeste therapie wordt ook vergoed door de zorgverzekeraars.

 

opleiding-energetische-therapie-2