Je komt hier meer te weten komen over de professionele bachelor. Maar om daar een goed beeld van te krijgen bespreken we ook andere type opleidingen. Om te beginnen wordt er gesproken over een graduaat. Je kunt dan in anderhalf of twee jaar een diploma hoger onderwijs behalen. Het voordeel is dat er binnen de opleidingen heel nauw samen wordt gewerkt met het werkveld. Als je vervolgens nog een bachelor wilt volgen, dan kun je dankzij je graduaat altijd vrijstellingen aanvragen. Eerst maakten de graduaten deel uit van het Centra voor Volwassenenonderwijs. Maar dat is verleden tijd.

 

Tijd om verder in te gaan op de professionele bachelor. Dit is namelijk een praktijkgerichte opleiding van in totaal 180 studiepunten. Vaak is dat verspreid over drie jaar. De theorie wordt hierbij direct omgezet naar de praktijk. Dit wordt gerealiseerd door stages, projecten en groepswerkzaamheden. Als je na je bachelor verder wilt leren, dan kun je na een schakelprogramma starten met een master. Wanneer het goed op elkaar aansluit dan zal het schakelprogramma maximaal een jaar in beslag nemen.

 

Leren voor verpleegkunde

Als je graag voor mensen zorgt dan kun je de opleiding kiezen voor verpleegkundige. Veel mensen vinden het een mooi beroep omdat ze zoveel mensen kunnen helpen. Je bent altijd in de weer voor anderen en het is dankbaar werk. Je hart moet op de juiste plaats zitten als je dit beroep wilt uitoefenen. Je kunt met verschillende doelgroepen in aanraking komen en je kunt je vaak ook specialiseren, het is dus aan jouzelf om na te gaan welke richting het gaat worden. In ieder geval ben je wel breed inzetbaar en kun jij echt alle kanten op die je je maar wenst qua zorg.

 

Nog verder leren?

Het kan zijn dat je na je bachelor nog verder wilt leren. Je zou dan kunnen denken aan de academische bachelor of een master. Het gaat dan over de academische bachelor in de Kunsten en dat is de kunstgerichte opleiding van in totaal 180 studiepunten. Je kunt hierbij dan weer doorstromen naar een masteropleiding. Het kan ook zijn dat je eerst een tijdje in de praktijk aan de slag wilt en dan later nog door wilt studeren. Ook deze optie heb je en dan is het goed om na te gaan waar je hart ligt. Je bent nooit te oud om te leren en je kunt je grenzen altijd verleggen en meer leren.