Gitaar leren spelen? Wie wil dat nu niet. Het maakt niet uit hoe oud je bent wanneer je begint, genoeg motivatie en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat iedereen gitaar kan leren spelen. Het belangrijkste is een goede beginnersgitaar. Een gitaar die fijn speelt is het halve werk. Wanneer je op zoek bent naar een goede beginnersgitaar zijn dit een aantal punten van belang.

 

Akoestisch of elektrisch

Nog steeds denken veel mensen dat je eerst akoestisch gitaar moet leren spelen voordat je elektrisch kun proberen. Dit is een fabel. Wil je graag elektrische gitaar spelen? Koop dat een goede beginners gitaar. Wil je het echt alleen even uitproberen, dan kun je in de goedkopere klasses kijken. Wil je investeren in een goede beginners gitaar, kijk dan bij de uitvoeringen van Fender of Gibson. Deze gitaren zijn wat duurder, maar je bent verzekerd van een gitaar waar je over een jaar ook nog bij mee bent.

 

Western of klassiek

Wanneer je een akoestische gitaar wilt heb je de keuze uit een western model of een klassiek model. Een western gitaar kenmerkt zich aan stalen snaren en geeft een helder geluid een klassiek model kenmerkt zich aan nylon snaren voor een uniek geluid.

 

Gitaarles Leiden

Het beste is om naar een muziekwinkel te gaan en gewoon uit te proberen en hulp te vragen. Of neem bijvoorbeeld gitaarles en leen daar eerst een gitaar. Bijvoorbeeld bij rockschool Leiden. Bij rockschool Leiden kun je eenvoudig leren welke gitaar het best bij je pas. Zo leer je tijdens gitaarles Leiden of elektrisch, western of klassiek bij je past.

 

Neem die kans en begin met gitaarspelen, wanneer je jouw perfecte beginnersgitaar gevonden hebt is het doorzetten en voor je het weet speel je zo jouw favoriete nummers mee.

 

gitaarles-leiden