Parfum is een mengsel van verschillende geurstoffen in een oplosmiddel. Dit oplosmiddel zorg er voor dat er geurstoffen er in oplossen en dat je een vloeibare substantie krijgt. Hierdoor leent het zich erg goed om in kleine dosissen op het lichaam te kunnen spuiten.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om een eigenlijk lijn parfum op te richten, dat noem je dan een private label cosmetics of ook wel private label parfum.

Het gebruik van parfum gaat al een heel stuk terug in de geschiedenis. Zo gebruikten ze in de prehistorie al hars om het eten lekkerder te laten ruiken. Maar de hedendaagse parfum die wij kennen is ontstaan in Egypte.

 

Vroeger werd het op twee manier gebruikt, door verbranding of in de vorm van balsems of vetten. Het kon wel een jaar duren voordat voordat bepaalde ingewikkelde mensen compleet tot een parfum waren. In sommige tempels waren er zelfs speciale ruimtes om deze parfums te bereiden, dit kunnen we nog terugvinden in sommige hierogliefen.

Een goed voorbeeld hiervan is Kyphi.

 

Deze parfum bevalt de belangrijkste ingrediënten uit die tijd, en dat zijn: Mirre, Jeneverbessen, Fenegriek, Pistache en amandel. Dit werdt samen verpulverd en gezeeft todat je een poeder overhad. Dit kookte je dan met dennenhars en honing tot dat je een parfum had.

 

parfum