Arrow is een van de grootste overhemden merken van de Verenigde Staten. Het merk staat al eeuwenlang bekend om zijn Arrow boord. De uitstraling en aantrekkingskracht van een man in een Arrow overhemd is ongekend. Arrow is dan ook een authentiek Amerikaans no-nonsense merk. Het kenmerkt het Amerikaanse optimisme: “anything can happen, just build your own American dream”. 200 jaar geleden werd het merk opgericht en het leeft nog steeds voort door de grote ervaring aan vakmanschap, ervaring en traditie.

 

Waar vind ik een ruime keuze aan Arrow overhemden?

Op de overhemden specialist site van Nederland: overhemden.com vind je een groot assortiment aan Arrow overhemden. De site is gespecialiseerd in persoonlijke service voor overhemden. Binnen een paar muisklikken bestel je gemakkelijk een overhemd. De collectie Arrow kenmerkt zich door hoge kwaliteit en een fijne afwerking. In de collectie van Arrow zitten een aantal klassiekers die van vaste waarde in de collectie zijn. De overhemden worden op een wijze gepresenteerd dat nieuw is. Door het grote aantal kenmerken dat elk overhemd beschrijft vind je altijd het perfecte shirt voor jezelf.

 

De overeenkomst tussen Arrow en films

De grote sprong van Arrow maakte ze in 2013. De film The Great Gatsby kwam uit. Dit was een replica van de film uit 1922. Deze was overigens te zien op Times Square. Die advertentie kon toen ook al op ruime publieksbelangstelling rekenen omdat er voor het eerst de Arrow Collar Man in te zien was. Vooral bij Amerikaanse vrouwen was die campagne een fantastisch succes. Die bleken massaal te vallen voor het knappe mannelijke model. Hij stond symbool voor de geïdealiseerde Amerikaanse man, z’n ontwikkeling en z’n stijl. Sinds die tijd bevat elke reclame van Arrow een mannelijk model met een pijl in of op de kraag. Deze reclame wordt ook gepusht op de smartphone.

 

Alles over de geschiedenis van Arrow

Pas geleden kregen wij in Nederland weer de kans om mooie Arrow overhemden te kopen. PVH beheert namelijk sinds 2010 de merkrechten. Dit is het bedrijf achter mooie merken als Tommy Hillfiger, Calvin Klein maar ook IZOD. De eerste collectie werd gepresenteerd in Italië. Voor veel mannen een opluchting: eindelijk konden ze hun favoriete Arrow overhemd weer kopen in Nederland.

 

De geschiedenis van Arrow is verbonden met de geschiedenis van Amerika. Als je alleen al kijkt naar de afbeeldingen en plaatjes van Arrow, dan wordt dat al snel duidelijk. De bekende Arrow kraag komt hier ook vandaan.  Ter voorbeeld: in 1820 ontwikkelde een zekere Hannah Montague de eerste afneembare kragen. Dit vonden Amerikaanse huisvrouwen een subliem idee want het gevolg was dat ze de overhemden van hun man minder frequent vaak moesten wassen, enkel de kraag wassen volstond.

 

De overhemden met afneembare kraag gingen vanaf halverwege de 19e eeuw in massaproductie en bleven populair tot het begin van de 20e eeuw. Na 1914-1918 gaf de fabrikant, ondertussen Cluett, Peabody & Co genaamd, de afneembare kragen op. Ze vonden een alternatief door de zachte bijgevoegde kragen die soldaten ondertussen reeds kenden.