Winterjassen kunnen een dure aankoop zijn, wanneer je een designer parka met bont aanschaft bijvoorbeeld. Dan wil je wel dat de winterjassen langer meegaan, en dus moet je ze goed onderhouden. Hier hebben wij enkele tips voor

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je jouw winterjassen op de juiste manier wast, lees dus altijd het etiketje aan de binnenkant en houdt je hier ook aan. Was de jas niet heter dan erop staat, en sommige jassen moet nou eenmaal met de hand gewassen worden.

 

winterjassen

 

Wollen jassen altijd met de hand wassen

Jassen van Kasjmier of wol moeten eigenlijk altijd met de hand gewassen worden om ze mooi te houden. Doe dit voorzichtig en neem hier dan ook de tijd voor, vaak is zijn dit ook de winterjassen die je een aardig bedrag hebben gekost. Een kasjmieren jas kun je met koud water en babyshampoo wassen, bij een wollen jas is het genoeg om de vlekken eruit te halen met wat soda en er verder wat koud water over te gieten. Het is belangrijk om jouw jassen minimaal eens te wassen voordat je ze voor de zomer opbergt.

Ook is het belangrijk dat jij jouw winterjassen, zoals de parka met bont, in de zomer goed opbergt. Zorg ervoor dat motten er niet bij kunnen, en bewaar de jassen in een koele, donkere en droge ruimte. De meeste winterjassen moeten opgehangen worden zodat hun vorm goed bewaart blijft, maar de parka met bont of een jack mag wel opgevouwen worden. Ook wil je stevige hangers hebben om die winterjassen op te hangen.

 

Lavendel ook een redding?

Je wilt jouw jassen wel fris houden wanneer ze weghangen, of dit nou in de zomer is of wanneer je ze gewoon gebruikt. Je kunt hiervoor zakjes lavendel bij de winterjassen hangen. Niet alleen houdt lavendel insecten weg bij de jassen, maar ze gaan er ook nog lekker door ruiken.

Wanneer je de bovenstaande tips toepast ben je ervan verzekerd dat jouw winterjassen lang meegaan en je jouw geld eruit kunt halen. Bovendien hoeft het niet veel geld te kosten, als je de tijd er maar voor neemt.