Het besturen van de kite

Het kitesurfen is een watersport die tegenwoordig steeds meer wordt beoefend. Hierbij staat de sporter op een kleine surfplank, waarbij hij door een kite (vlieger) wordt voortgetrokken. Kitesurfen is een variant van het windsurfen. Doordat kitesurfers door de wind worden meegetrokken, kunnen er hoge snelheden worden bereikt. Er is zelfs al een snelheid van 100 kilometer per uur gemeten. Ook is het mogelijk om hoge sprongen te maken. Om echter te leren skiten, is het belangrijk dat er lessen worden genomen. Wanneer je zo maar op het water zou gaan, zonder dat je weet wat je precies doet, is skiten niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor de anderen. Je moet weten hoe je de vlieger moet besturen.

 

Lessen

Wanneer je een uitdagende priveles kitesurfen neemt, weet je zeker dat de grondbeginselen je aangeleerd worden. Bij een priveles kitesurfen wordt uitgelegd wat je wel en niet mag en kunt doen. Je kunt ook de lessen nemen op een professionele kitesurfschool. Dit heeft het voordeel dat je leert omgaan met de golven op een stuk strand en zee wat alleen voor de school is. Zij die de lessen op een kitesurfschool geven, hebben zelf allemaal een opleiding gehad om dit te kunnen doen. Er is niets mooiers dan op je board staan en je laten meetrekken en sprongen maken. Je zal bij de sprongen door de lucht zweven. Je moet echter niet overmoedig worden. Het is een spectaculaire sport, maar je moet wel de veiligheid in acht nemen. Kitesurfen kan gevaarlijk zijn. Wanneer je echter de juiste materialen gebruikt en de skitelessen hebt gevolgd is het een veilige sport.

 

De school

Bij de kitesurfschool zijn alle materialen die je nodig hebt. Je hebt een board nodig maar ook de vlieger, het pak, handschoentjes, schoenen en trapezes. Het is een sport voor jong en oud als hij maar op een verantwoorde wijze wordt beoefend. Neem nooit onnodige risico’s.

 

Kitesurfschool_1