Student zijn kan veel geld kosten. Je moet huur betalen als je op jezelf woont, collegegeld betalen, eten en drinken en natuurlijk apparaten als telefoons en laptops. Dat laatste kan erg duur zijn, vooral als je onhandig bent en soms apparaten laat vallen. In dit artikel geven we een aantal tips om als student zijnde geld te besparen.

 

Stop met impulsieve aankopen

Iedereen heeft het wel eens gedaan; je gaat naar de supermarkt voor alleen brood en melk voor de volgende dag, en je komt thuis met dingen die in de aanbieding waren of een reep chocolade waar je toevallig zin in had op dat moment. Op het moment dat je thuis komt bedenk je je dat je die dingen niet nodig had en dus geld weg hebt gegooid. Hier moet je als student echt op gaan letten. Maak daarom voordat je boodschappen gaat doen een lijstje waar je je aan gaat houden.

 

Stop slechte gewoontes

Misschien vind je het wel lekker om af en toe een sigaret te roken of in het weekend gezellig te drinken met een aantal vrienden. Als je dit ieder weekend doet kunnen de kosten best hoog oplopen. Probeer dit dus te minderen. Stop met roken of bouw het langzaam af (dit is ook nog eens goed voor je gezondheid), en drink een keer een weekend niet of minder. Zo merk je echt na een maand volhouden dat de kosten zijn gedaald.

 

Koop aanbiedingen en huismerken

Eén van de simpelste dingen die je als student zijnde kan doen om geld te besparen is het kopen van dingen in de aanbieding zijn of huismerken. Frisdrank dat bijvoorbeeld 2+2 is, is enorm voordelig als student. Probeer jezelf ook aan te leren om huismerken te pakken. Je kan dit misschien minder lekker vinden, maar het is wel een stuk beter voor je portemonnee.

 

Schaf refurbished apparaten aan

Telefoons, laptops en printers zijn de producten waar je als student veel geld aan uitgeeft. De nieuwere modellen kunnen alleen vaak buiten je budget liggen. Daarom kan je het beste refurbished apparaten kopen. Dit zijn apparaten bestaande uit de werkende onderdelen van kapotte apparaten van hetzelfde model. Printer zijn vaak het duurst voor een student. Gelukkig kan je goedkoop een zwart wit laserprinter A4 kopen bij Refurbished Printer.