Wat is liefdesverdriet toch vervelend. Heel je wereld stort in, de grond wordt onder je voeten vandaan getrokken. Het is zo ontzettend zwaar, dat je het misschien helemaal niet meer ziet zitten. Om door te gaan en weer gelukkig te worden, kun je je liefdesverdriet verwerken met deze tips.

 

1. Maak een belissing om liefdesverdriet te verwerken

Dat klinkt vast raar. Maar dat is toch echt het begin. Maak de bewuste belissing dat je dit ook wel echt wil. Wil je loslaten, of wil je vasthouden aan de pijn? Soms willen we twee dingen tegelijk. Je wilt wel af van de pijn, maar toch is er een stemmetje in je dat bang is dat als je loslaat, je daarmee niet alleen je liefdesverdriet loslaat. Maar bijvoorbeeld ook de kans dat je je ex weer terug krijgt. Of misschien is je pijn zo met je ego en innerlijke wezen verwikkeld geraakt, dat je amper nog weet wie je bent zonder je ex en zonder je pijn.

 

2. Gun jezelf genoeg tijd

Alles wat de moeite waard is, kost tijd. Ook je liefdesverdriet verwerken. Gun jezelf die tijd. Laat al je verwachtingen van wat je moet van jezelf en je omgeving los. Het is een uniek proces wat alleen jij kunt doorstaan. De een doet daar nu langer over dan de ander; voel je niet schuldig of onkundig. Soms zal het goed gaan en soms slecht. Dat is oké.

 

3. Verwen jezelf om je gebroken hart te helen

Net als wanneer je als kind ziek was, verdien je nu ook wat extra aandacht en liefde. Behandeld jezelf alsof je je beste vriend(in) bent. Wees sociaal. Ga eropuit. Doe leuke dingen. Trakteer jezelf.