Je loopt in de stad en ziet óf veel kleding die je allemaal zou willen hebben, óf je ziet letterlijk niks leuks. Als je geld wilt besparen is de laatste optie geen probleem, maar dit kan ook een nachtmerrie zijn voor elke vrouw. We gaan immers niet voor niks naar de stad. Bij het vinden van de juiste kledingstukken of outfits kun je wel wat tips gebruiken.

 

Kijk wat er al in je kledingkast hangt

Voordat je de stad in gaat, een blik werpen op de kleding die zielig in je kast hangen. Omdat er af en toe het één en ander wordt vergeten, is dit het moment om nog even de kledingstukken op je netvlies te zetten. Je zult merken dat je in de winkel langer zult nadenken dat het nieuwe shirtje of broekje toch wel lijkt op wat je die ochtend nog zag hangen.

 

Kleurrijk

Ben je iemand die van kleuren houdt? Dan houdt niemand je tegen. Het is slim om geen kleurrijke schoenen te kopen als er al veel kleur in je outfit zit. Koop daarom één kleur schoenen zodat je dit bij elke outfit aan zou kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wit, of lichtgrijs of lichtroze. Zwarte schoenen zullen heel somber overkomen bij de gezellige outfit en dit is dus een no-go.

 

Kwaliteit of kwantiteit

‘Goedkoop is duurkoop’ zegt men wel eens. Ga dus voor die mooie (iets duurdere) jas dan voor meerdere goedkope jasjes die je na een maand weg kan gooien. Hoe zonde is het als je veel problemen hebt met de jas die niet duur was, maar die je nu telkens naar de kledingmaker moet brengen. Misschien doet de aankoop heel eventjes pijn, maar dit zal snel verdwijnen.

 

Kijk niet naar anderen

Vrouwen vergelijken graag. Als een mooie vrouw er tiptop uitziet in die hoge hakken, ben jij zonder dat je het door hebt al aan het rondneuzen op Zalando. Koop waar jij je goed bij voelt en trek je niet te veel aan van de rest van de menigte. Als jij je fijn voelt in je birkenstock sandalen, waarom dan niet? Vaak ga je je ook onzeker voelen als je mensen met dezelfde kledingstukken ziet lopen, omdat ze daar misschien mooier bij staan.