Lang niet iedereen vind het een pretje om te studeren. Voor de een is het een makkie en voor de andere is het een hele taak om op de juiste manier te leren voor tentamens. Maar er zijn wel verschillende tips die iedereen toe kan passen om het leerproces te verbeteren. Hieronder zetten wij de beste tips direct voor de op een rij!

 

Planning is key

Uitstelgedrag is een van de meest voorkomende problemen als het gaat om op de juiste manier te studeren. Daarom is het ontzettend belangrijk om alles op de juiste manier te plannen. Plan al lang van tevoren wat je precies wanneer moet hebben geleerd en houd jezelf aan de planning. Ook als je af en toe afwijkt dan weet je altijd wanneer je achterloopt en iets hebt in te halen. Op deze manier kan je uitstelgedrag voorkomen.

 

Bijles wanneer nodig

Probeer realistisch te blijven en zodra het nodig is wat bijles te nemen. Op die manier kun je altijd dat extra steuntje in de rug krijgen die jij net nodig hebt. Met de juiste bijles kun je de materie al snel een stuk beter begrijpen dan wanneer je er helemaal alleen voor staat. Kijk daarom ook eens naar de mogelijkheden bij jou in de buurt om wat bijles te nemen. Woon je in Amsterdam of in de omgeving van deze stad, dan is het verstandig om bijles te nemen in Amsterdam.

 

Over het algemeen zijn de resultaten beter wanneer je hulp hebt van iemand die bij je zit dan wanneer de bijles alleen maar online wordt uitgevoerd. Maar natuurlijk is online bijles ook ontzettend leerzaam!

Geen afleiding

 

Het is beter om korter en intensief te studeren dan heel lang met te veel afleiding. Maak dus een blok tijd vrij om te gaan studeren waarbij je de telefoon weglegt, afleiding op de laptop uitzet en op een rustige plek gaat zitten. Ga een paar uur hard aan de slag met het besef dat je later weer de complete afleiding kunt hebben. Studeren met je telefoon ernaast werkt niet, want je zal snel onderschatten hoeveel concentratie je daadwerkelijk verliest wanneer en constant weer een ping van je telefoon afgaat.