Tijdens je studententijd staat je studie natuurlijk bovenaan je prioriteitenlijstje. Maar daarnaast is het ook de tijd waarin je moet genieten van je jonge jaren. Het verdienen tijdens je studententijd is dan ook handig, want daar kun je weer leuke dingen van doen. Maar wat is de beste manier om dit te doen en te combineren met je studie. Wij geven verschillende tips, waarmee je niet alleen kunt genieten, maar ook je studie er nog eens van verbetert.

 

Help andere studenten met bijles

Bijles geven is ontzettend leerzaam. Veel onderzoeken hebben al aangetoond dat de beste manier om iets te leren, is door het uit te leggen. Kijk daarom naar de mogelijkheden van bepaalde vakken die jij al hebt gehaald en waarin je eventueel kan helpen om bijles te geven. Daarmee verdien jij dus bij terwijl je er ook nog eens van leert. Zelfs wanneer je het vak allang hebt gehaald kun je er nog steeds veel van leren door er les in te geven. Daarnaast kan je het later ook nog eens op je CV zetten!

 

Een bijbaan zoeken dat gerelateerd is aan vakken op school

Heb jij een bepaalde taal helemaal onder controle? Bijvoorbeeld wanneer je vanuit huis al een vreemde taal vloeiend spreekt? Dan kun je bijvoorbeeld ook gaan bijverdienen met vertaalwerk. Misschien spreek je vanuit huis al wel Pools, Duits, Engels of Frans. Welke taal het ook is, je kunt bijvoorbeeld bij een vertaalbureau voor Pools aankloppen om te kijken naar de mogelijkheden voor een bijbaan.

 

De carrière waar je naartoe wilt

Weet jij al (grofweg) hoe jouw toekomst eruit gaat zien? Dan kun je daar ook al meteen gebruik van gaan maken door meteen al te kijken of er mogelijkheden zijn in het veld waar jij werkzaam wilt zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in de online marketing wilt gaan werken dan zijn er al diverse bijbanen mogelijk bij online marketing bureau’s waar ze enthousiaste studenten zoeken om een bepaald aantal uur per week mee te helpen. Dat kan voor 1 of 2 dagen per week, maar kan ook op basis van een nul-urencontract. Na je studie heb je niet alleen een goede CV opgebouwd, maar ook al de nodige ervaring om direct ergens te starten!