De mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven. Je zou kunnen zeggen dat de keuze van een bed en matras dus erg belangrijk is. Wanneer je een beddenwinkel bezoekt kom je er al gauw achter dat er een verschillend aanbod van matrassen is. Het is dan ook lastig om de perfecte matras te vinden en vaak ga je naar huis met de matras waarvan je denkt dat hij goed is, maar na twee weken blijkt dat het toch tegen valt. Je doet er goed aan om op onderzoek uit te gaan voordat je een nieuwe matras aanschaft. Vooral studenten die op kamers gaan moeten eens goed nadenken over wat voor soort matras ze kopen. Vaak halen ze een goedkoop bed met een nog goedkopere matras welke voor veel lichamelijke klachten zorgt. Wil je er zeker van zijn dat je een goed matras aanschaft neem dan eens contact op met slaaploods.nl. In dit artikel worden enkele soorten matrassen met de voor- en nadelen beschreven. Let op dit zijn niet alle soorten matrassen die er zijn.

 

Koudschuim matras

Deze matras geeft goede ondersteuning aan de onderrug en past zich aan aan het lichaam. Dit is met name erg fijn voor mensen die op hun zij slapen. Een koudschuim matras is vormvat en heeft geen last van kuilvorming, tevens laat de matras goed lucht door. Het nadeel van deze matras is dat deze vaak erg prijzig zijn.

 

Traagschuim / NASA matras

Een NASA matras past zich aan, aan uw lichaam waardoor drukpunten tot een minimum worden geholpen. Het is echter wel aan te raden om een matras te kopen die niet alleen maar uit traagschuim bestaat omdat deze soms als te zacht worden ervaren. De beste combinatie is traagschuim met koudschuim. Het voordeel van traagschuim is dat het temperatuur gevoelig is. Bij een lage lichaamstemperatuur zal de matras harder aanvoelen dan wanneer je een hoge lichaamstemperatuur hebt. Om er voor te zorgen dat u de beste traagschuim matras koopt moet u er op letten dat de densiteit tussen de 50 en 65 kgs/m3 zit. Uit onderzoek is gebleken dat dit de beste densiteit is voor het menselijk lichaam.

 

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is een matras die vol zit met kleine stalenveertjes, deze zijn los van elkaar ingepakt in een pocket. Vandaar de naam pocketvering. Om alle losse pockets bij elkaar te houden zit er een omlijsting van schuimrubber om de pockets heen. Het nadeel hier van is dat je een gedeelte van je matras als het ware verliest aan het bij elkaar houden van de pocketveren. Wanneer je een pocketveer matras wil kopen is het verstandig om goed op het aantal veren per vierkante meter letten. Het grootste aantal veertjes per vierkante meter is 500 en het laagste 150. Hoe mee veren per vierkante meter hoe beter het comfort. Tevens is een boxspring als bedbodem het meest geschikte voor een matras met pocket veren doordat bij een boxspring over het gehele oppervlak tegendruk wordt gegeven in tegenstelling tot bijvoorbeeld een latten bodem waar dit niet het geval is.

 

Niet alleen een matras is belangrijk maar ook je slaapgewoonten. Veel mensen ontwikkelen slechte slaap gewoonten waar je je hele leven last van kunt hebben. Een opsomming van slechte slaapgewoonten vind je hier.