De term netwerk kabel is bij iedereen wel duidelijk, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook verschil is qua soorten. Bijvoorbeeld de snelheden van de kabels. In dit artikel ga ik het hebben over de voor- en nadelen van de CAT7 Kabel.
De CAT7 Kabel is de snelste van de soorten. Ook bestaan er CAT5 en CAT6 kabels. Maar waarom heten ze eigenlijk “CAT”? CAT staat voor Category en betekend dus dat die kabel onder een bepaalde categorie valt. De CAT7 kabel is dus de Category 7 Kabel.
Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Het verschil zit in de snelheden en de frequenties, een CAT5 kabel wordt bijna alleen maar gebruikt door huishoudens en hoeven daarom geen 1000Mbit data te verwerken. De CAT6 en CAT7 daar in tegen moeten vaak meer data vervoeren dan de CAT5 en worden daarom het meeste gebruikt bij bedrijven en grote Firma’s.
Maar ook tussen de Category 6 en 7 kabel zit een groot verschil. Hoewel de kabels allebei 10Gbit/s (10.000Mbit/s) aankunnen, kan de Category 6 kabel niet dezelfde frequentie aanhouden als zijn grote broer. De maximale frequentie van de Category 6 kabel is namelijk 500Mhz, dat is dus 500Mhz minder dan de Category 7. Daarom wordt deze het meeste gebruikt bij de grote Firma’s en zie je ze haast nooit in het alledaagse huishouden.