We worden er bijna dood mee gegooid: economische crisis. Ondanks dat we langzaam aan het opkrabbelen zijn, de huizenmarkt weer aantrekt en er weer meer banen vrij komen, gaan er nog steeds veel bedrijven failliet. Zij kunnen helaas het hoofd niet boven water houden. Het blijft ook nog steeds moeilijk om aan een baan te komen. Vooral studenten die net afgestudeerd zijn, vinden maar moeilijk een baan die relevant is aan hun opleiding. Ook mensen die ontslagen zijn, komen lastig aan een nieuwe job. Bedrijven kunnen ook hoge eisen stellen. Zij zien het liefst een jong iemand met twintig jaar ervaring. Dit is natuurlijk onrealistisch en dat begrijpen ze zelf ook, maar het feit blijft dat jij jezelf moet kunnen onderscheiden. Het is belangrijk dat jouw cv en jouw motivatiebrief eruit springt. Een cv waar weinig op staat, zal snel in de prullenbak eindigen.

 

Cv building

Voornamelijk studenten kennen dit begrip als geen ander. Er wordt al in een vroeg stadium van de studie op gehamerd. Een indrukwekkend cv kan namelijk de juiste deuren voor je openen. Met cv building doe jij er alles aan om je cv aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt. Hierbij kun je denken aan workshops, trainingen, cursussen en andere manieren om extra kennis op te doen. Het helpt ook als je actief bent in een commissie of voorzitter bent van een vereniging. Dit laat zien dat je ondernemend bent. Het is natuurlijk wel handig om verdiepende cursussen te volgen en van commissies lid te worden die relevant zijn aan je studie. Zo doe je al wat ervaring op in je eigen branche en loop je een stapje voor op de rest.

 

Omscholing

Ook als je al een tijd aan het werk bent, doe je er verstandig aan om af en toe een cursus te volgen. Je breidt zo je cv uit en daarmee maak jij jezelf aantrekkelijker voor andere bedrijven. Wordt je plotseling ontslagen of gaat het bedrijf waar je werkt failliet? Dan is het wel fijn dat jij je cv zo uitgebreid mogelijk hebt gemaakt. Het kan ook zijn dat jij niet meer aan het werk komt in jouw branche, omdat de arbeidsmarkt erg slecht is. Misschien wil je zelf ook wel niet meer in die branche aan het werk en ben je toe aan wat nieuws. Je kunt je dan laten omscholen. Bij Fabius opleidingen heb je erg veel mogelijkheden om je om te laten scholen. Heb jij altijd al de droom gehad om de verkoopbranche in te gaan, maar die stap nooit durven zetten? Pak dan nu je kans en maak je droom werkelijkheid. Je kunt al binnen zes maanden omgeschoold zijn.