Help mijn studentenhuis heeft een nieuwe cv ketel nodig! Dat kost natuurlijk erg veel geld. Het kopen en installeren van een nieuwe ketel is een van de grootste uitgaven voor Nederlandse huiseigenaren en verhuurders ooit. Gelukkig zijn wij hier om je te helpen. Als je je zorgen maakt over het kopen van een nieuwe cv ketel, kun je als volgt besparen op een nieuwe.

Hoeveel kost een nieuwe ketel?

De prijzen van de boiler variëren op basis van merk, grootte en type (combi, systeem of conventioneel). Prijzen kunnen van € 800 tot meer dan € 2500 variëren. Maar bij het zoeken naar een nieuwe ketel betekent een flink prijskaartje niet per se dat je een topketel krijgt. Het is dus belangrijk om beoordelingen te lezen en de beste ketel te vinden die past bij je budget. Een Intergas ketel kost bijvoorbeeld zo’n € 800 tot € 1300. Als je een ketel niet afzonderlijk wilt kopen, kan je installateur je een prijs voor de ketel plus installatie aanrekenen.

Hoeveel kost een ketelinstallatie?

De kosten van de installatie van een Nieuwe cv ketel kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van hoeveel werk vereist is, van de onderdelen, waar je woont en wie de klus mag klaren. De arbeidskosten van een cv installateur per uur komen uit op gemiddeld € 50 tot € 65 inclusief btw. Bij installatie van de cv-ketel kom je dan tussen de € 500 en € 900 uit. Als de ketel op een andere plek komt dan de oude, kost dat extra voor nieuw leidingwerk.

Dé manier om te besparen op de kosten van een nieuwe ketel en installatie.

De beste manier om geld te besparen op de kosten van een nieuwe ketel en de installatie is om rond te shoppen. Als het op installatie aankomt, zou je voor een offerte kunnen beginnen met grote energiebedrijven, maar je zou ook naar onafhankelijke handelaren moeten kijken. Zij brengen doorgaans tot een derde minder in rekening. Houd bij het vergelijken van prijzen ook rekening met garanties die op het werk worden geboden, maar wees op je hoede dat je meer moet betalen voor een garantie die mogelijk al door de fabrikant op de apparatuur is inbegrepen.