Op de middelbare school wordt er van alle leerlingen een hoop gevraagd, het is dan ook niet gek dat er een manier gezocht moet worden waarop het leren zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Als school is het doel dan natuurlijk ook om deze leerlingen zoveel mogelijke bruikbare informatie te leren waarmee zij verder kunnen komen in het leven. Door dit op een leuke, vernieuwende en effectieve manier te doen maak je het leren een stuk gemakkelijker. Er zijn dan ook een hoop verschillende soorten vormen van opleidingen die het overbrengen van lesstof een stuk leuker en gemakkelijker maakt. Wil je meer weten over hoe je dit kan doen en welk programma je hiervoor kan gebruiken? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Waarom is het zo belangrijk om lesstof goed over te brengen?

Omdat elk mens en dus ook elke leerling ander is, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze leerlingen andere behoeftes hebben als het aankomt op leren. Daarom is het dan ook belangrijk dat er verschillende vormen van leren wordt aangeboden op scholen, zodat alle leerlingen de kans krijgen om zich op de best mogelijke manier te ontwikkelen. Dit gaat dan ook niet altijd met de standaard manieren van les geven en daarom worden er dan ook nieuwe programma’s ontwikkeld.

 

Een nieuwe vorm van leren

De meeste opleidingen bestaan uit het volgen van lessen, het maken van opdrachten en het doen van toetsen waarbij deze kennis dan wordt getest. Dit is een van de meest voorkomende vormen van leren, maar dit hoeft niet altijd de beste manier te zijn. Uit onderzoek blijkt dan ook dat leerlingen vel meer kennis op doen en ook echt onthouden wanneer zij hun kennis kunnen toepassen in een casus of in de praktijk. Dit is dan ook een belangrijke manier van leren die op lang nog niet alle scholen wordt toegepast.

 

Een nieuw programma met een nieuwe manier van leren

Om te zorgen voor afwisseling en een andere manier van leren is de Nieuwe Leerweg ontwikkeld. Dit is een inrichting van leerjaren 3 en 4 op het VMBO waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende uitdagende modules waarbij de vaardigheden en de kennis van de leerlingen centraal staat. Zo gaan ze door middel van projecten en verschillende thema aan de slag, lees meer over deze nieuwe manier van leren op denieuweleerweg.nl.